Офіційний сайт
Державне підприємство
"Славське лісове господарство"

Податки від лісгоспів — об’єднаним територіальним громадам

  На сесійному засіданні Львівської обласної ради заслухано інформацію начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства  Анатолія Дейнеки щодо реформування державних лісових господарств, які входять до сфери управління та координації Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.
 
 
  Анатолій Дейнека розповів про підходи до реформування галузі, зокрема оптимізації мережі державних лісогосподарських підприємств.
  На даний час обговорюється питання про укрупнення державних лісогосподарських підприємств області у межах новостворених адміністративних районів. 
   Анатолій Дейнека відповів на всі поставлені депутатами обласної ради питання. Їх, зокрема, цікавили питання недопущення скорочення працівників та зменшення податків та обов’язкових платежів у бюджети ОТГ.
  Доповідач зазначив, що оптимізація мережі лісогосподарських підприємств не призведе до скорочення працівників у виробничих підрозділах (лісництвах, цехах переробки деревини, нижніх складах…), оскільки не передбачається їх ліквідація.
  Питання апаратів управління оптимізованих підприємств має вирішуватися, виходячи із максимального збереження фахового потенціалу.
  Оскільки державні лісогосподарські підприємства є одними із найбільших наповнювачів державного та місцевих бюджетів Львівщини, то депутатів та голів ОТГ цікавили питання чи не втратять надходжень від податку на доходи фізичних осіб (ПДФО)  внаслідок реформування.
  У відповідь Анатолій Дейнека зазначив, що укрупнені лісогосподарські підприємства будуть складатися із відокремлених підрозділів (лісництв, цехів переробки деревини, нижніх складів, автоколон…).
  Згідно з чинним Бюджетним і Податковим кодексами України сплата ПДФО здійснюється за місцем знаходження відокремленого підрозділу. Відтак, стривоженість про втрату надходжень ПДФО внаслідок зміни місця юридичної особи абсолютно невиправдана.
  Анатолій Дейнека висловив готовність до діалогу зі всіма учасниками лісових відносин з обговорюваного питання.
  Депутати взяли до відома інформацію начальника Львівського ОУЛМГ Анатолія Дейнеки та акцентували увагу на необхідності зваженого підходу у питаннях реформування лісового господарства.
  Принагідно, начальник управління подякував депутатам за рішення про фінансування обласної цільової Програми розвитку лісового господарства Львівщини на 2017-2021 рік та фінансову підтримку проекту будівництва інноваційного лісорозсадницького комплексу з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою.
  До слова, депутати на цьому засіданні проголосували за виділення 5 млн.грн. на розвиток лісового господарства області.